Livestrøm 9.oktober: debatt om kulturbudsjettet

Publisert:

Fredag 9.10 blir det et felles strømmearrangement der det kommende kulturbudsjettet skal diskuteres.

Kulturfeltet føler sterkt konsekvensene av Covid-19, og hadde naturlig nok store forventninger til hva regjeringen og kulturminister Abid Q. Raja la frem denne uka. Hvilke signaler ser vi i statsbudsjettet for 2021? Og hvordan skal vi komme oss over i den nye normalen sammen?

For å prøve å få svar på disse spørsmålene er flere av landets viktigste kulturpolitikere invitert til debatt fredag 9.10 fra kl.10.00 til 12.00 Arrangementet innledes med en samtale der vi får kulturlivets respons på budsjettet.

Panel består av:
• Kristin Ørmen Johnsen (H)
• Anette Trettebergstuen (Ap)
• Freddy André Øvstegård (SV)
• Åslaug Sem-Jacobsen (Sp)

Arrangementet vil bli strømmet via eventet på Facebook, og i et samarbeid med ballade.no vil innspill bli publisert fortløpende etter at budsjettet offentliggjøres den 7. oktober. Spørsmål man ønsker skal stilles under arrangementet kan også sendes til kulturdebatt@ballade.no i forkant.

Bak arrangementet står et bredt kulturfelt:

Arrangørforum – (Norske kulturhus, Norske Konsertarrangører, Norsk jazzforum, Klassisk, FolkOrg, Norske festivaler, Norsk Bluesunion, Norsk Viseforum, Norske kulturhus og Ny Musikk)

Kulturrom – Tilskuddsordningen for teknisk utstyr og lokaler

Kulturalliansen – en sammenslutning for frivillige kulturorganisasjoner

Kunstnernettverket – 19 landsomfattende organisasjoner som representerer skapende og utøvende kunstnere i Norge

Balansekunst – et samarbeid mellom over 90 norske kunst- og kulturorganisasjoner som jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv

Forsidefoto: unsplash.com

Arkiv