Om oss

Interesseorganisasjonen for norske konsert- og kulturhus

Norske kulturhus ble stiftet i 1997 og er interesseorganisasjonen for norske konsert- og kulturhus med kommunal tilknytning. Med 134 medlemmer i ryggen er vi en pådriver for bedre rammebetingelser for konsert- og kulturhusene, og synliggjør deres betydning lokalt og nasjonalt. 

Vår medlemsbase strekker seg fra Longyearbyen i nord til Lyngdal i sør, og omtrent hver tredje kommune i landet har i dag et kulturhus som er medlem i vårt kulturnettverk. Vår visjon er at konsert- og kulturhus over hele landet skal være lokalsamfunnets hjerte.

Trenger du Norske kulturhus sin logo kan denne lastes ned i png-format under. Behøver du logoen i vektorformat kan du finne den her.

Strategi

•Norske kulturhus er interesseorganisasjon for norske konsert- og kulturhus med kommunal tilknytning. 

•Organisasjonen er en pådriver for bedre rammebetingelser for konsert- og kulturhusene, og synliggjør deres betydning lokalt og nasjonalt. 

•Vår visjon er at konsert- og kulturhus over hele landet skal være lokalsamfunnets hjerte.

Om daglig leder

Nina Hodneland er daglig leder i Norske kulturhus og er opptatt av kulturhusets betydning for resten av samfunnet, også utover rollen som arrangør. Nina har over 15 års erfaring som leder i norsk og internasjonal kultursektor og har en mastergrad i kulturledelse fra University of Warwick, England.

Daglig leder Nina Hodneland presenterer Grønt veikart under Kulturytring 2023 i Drammen. Foto: Magnus Lindvik