Samarbeid med Kulturrom: Velkommen alle teknikere til Norske kulturhus fagkonferanse 17.-18. september på Hjertnes kulturhus i Sandefjord.
Du velger selv i påmeldingen under om du ønsker å melde deg på hovedkurset på tirsdagen «Kreativ bruk av nettverk» kl. 13.00 i Harmonie, eller om du blir med oss hele tirsdagen. Å delta første dagen er helt gratis! Dersom du ønsker mat og drikke ligger prisen på dette i påmeldingsystemet.
Du er selvfølgelig velkommen til å bli med oss dag to! Vi kjører både leverandørpresentasjoner og flere foredrag som du kan se i programmet under. Du trenger ikke jobbe på kulturhus for å bli med oss. Merk at dag to ikke er gratis. Totalprisen vil variere ut i fra hva du huker av for i påmeldingen.
Blir du med oss begge dager og trenger tak over hodet? Vi tipser om at Scandic Park Sandefjord ligger i samme bygg som Hjertnes kulturhus. Bestill her
For å lese om de ulike programpostene: klikk på pil ► for å få utvidet tekst i programmet
10.00-11.15: Leverandørscenen – GreenGo med Creative Technology
Leverandørinnhold: Visste du at kommunikasjonssystemet fra GreenGo tar miljøansvar gjennom gjenbruk?
Foredragsholder: Jarle Kvalsund.
GreenGo kan håndtere dine gamle partylinesystemer og walkietalkie løsninger, noe som gjør at dere kan tenke på utvidelse, fremfor å måtte skifte alle enheter og funksjoner. GreenGo har både kablede og trådløse systemer, og man kan også implementere brukere på mobiltelefon. Systemet kan hente inn programlyd, men kan også brukes til å sende ut lyd til talevarslingssystemer. Det finnes mange produkter, funksjoner og løsninger som gjør at systemet fra GreenGo kan skreddersys til ditt hus og deres behov!
Jarle Kvalsund tar dere gjennom en del av de sentrale produktene og funksjonene, og viser dere hvordan dette enkelt settes opp i GreenGos egen programvare. PS: Skal du delta her trenger du å ta med fulladet laptop (vi har ingen til låns). Mer info om systemet finner du her.
11.30-12.15: Sal 1 – Sikkerhet ved arrangementer. Bolk 1
Vet du hva som skal til for gjøre et godt sikkerhetsarbeid?
Velkommen til en to-bolkers introduksjon helt tilrettelagt for kulturhus som bygger på kunnskap fra veilederen «Sikkerhet ved store arrangementer» av DSB. Bolk 1 vil handle om risikovurdering og beredskapsplanlegging og passer for alle teknikere. Les mer her.
13.00-16.00: Harmonie – Kurs i kreativ nettverk
I samarbeid med Kulturrom kan du nå lære deg kreativ bruk av nettverk: teknologien bak landets største pop-produksjoner!
Foredragsholdere: Jonas Barsten og Johan Kristian Berntsen. Les mer her
16.30-18.00: Foajeen – Teknisk omvisning på huset!
Bli med i kulissene bak Hjertnes kulturhus! Krever påmelding via lenken under.
Dette er en ordentlig godbit for alle som er teknisk interesserte. Meld deg på her.
For deltakelse denne dagen, huk av i påmelding. Her finner du også mulighet for å velge mat og drikke.
09.00-09.45: Harmonie – Lamper og støy med Kultursupport
Kan det bli for mye lyd i ei lampe? Når går støyen fra bevegelige lamper utover det kunstneriske uttrykket?
Foredragsholder: Ragnar Horntvedt.
I planleggingen av nye kultursaler – og ved oppgradering av eksisterende bygg, er det mye som må hensyntas. Moderne løsninger kan komme i konflikt med hverandre. Lamper som skaper for mye støy er et veldig aktuelt område som vi ønsker å belyse, og ikke minst se på mulige løsninger.
KULTURSUPPORT AS har levert tekniske tjenester til alle slags kulturarrangementer siden 1997. Virksomheten er delt i to hoveddeler: utleie med eller uten teknisk bemanning, og salg av utstyr. Kultursupport forhandler blant annet kvalitetslamper fra den tyske produsenten JB-Lighting, og er leverandør til mange av landets kulturhus og nasjonale scener.
RAGNAR HORNTVEDT er daglig leder og lysdesigner i Kultursupport AS. Han har over 40 års erfaring fra den tekniske siden av kulturlivet, og har vært innom veldig mange av landets kulturhus og arenaer. Ragnar har jobbet med både teater og musikaler, og er en ettertraktet lysdesigner til både forestillinger i sal og utendørs spel.
09.00-09.45: Sal 2 – Lydnivåer fra konserter med COWI og Kulturrom
Resultater og hovedfunn fra kartlegging av lydnivå fra konserter på norske scener.
Foredragsholdere: Jan Olav Owren fra COWI og Richard Myklebust fra Kulturrom.
Det er et økende fokus internasjonalt på hørselskader, og flere land har allerede innført lovverk for å begrense lydnivåer på konserter. Verdens Helseorganisasjon har laget en veileder med tittel «Global standard for safe listening venues and events». Vi i Norge sitter på et unikt datasett etter at Kulturrom har gitt tilskudd til lydloggingsutstyr på over 100 scener. Resultatene fra behandlingen av dette datasettet har bl.a. blitt inkludert i arbeidet med veilederen. I dette foredraget gjennomgår Richard og Jan Olav lydlogging-prosjektet og hovedfunnene.
10.00-10.45: Harmonie – Trådløse løsninger for assistert lytting med Benum
Ny standard for assistert lytting på trappene?
Foredragsholder: Daniel Glaister.
Hvorfor teleslyngen er på vei ut, hvilke alternativer finnes, hva passer de til og hva er rett rundt hjørnet. Auracast™ kringkastingslyd er en ny Bluetooth®-funksjon med lang rekkevidde som kan sendes til alle mottakere innenfor dekningsområdet samtidig, og blir den nye standarden framover. For kultursaler vil dette være en kostnadseffektiv og brukervennlig løsning som også gjør at brukerne i mindre grad skiller seg ut fra mengden.
10.00-11.00: Sal 2 – Høyttalerteknologi med Rubicon
De siste års utvikling innen høyttalerteknologi
Foredragsholder: Petter Norby.
Vi ser på høyttaler elementer som med ny teknologi mekanisk besørger korrekt fase på lyden – med høyere output, lavere vekt og forvrengning. Er det mulig å få hele vokalens frekvensområde fra samme element? Der noen produsenter velger å løse/reparere lyden med DSP (Digital Signal Processing)
er det enkle helt klart det beste. Vi viser dere teknologien på skjerm og prater oss gjennom faget – og avslutter med å høre og se på eksempler fra BMS / Coda Audio.
11.00-13.00: Sal 3 – Trådløse systemer med Benum
Hvordan få ditt trådløse mikrofonsystem til å fungerer optimalt?
Foredragsholder: Jon Sveinall.
Vi tar en gjennomgang i praktisk bruk av trådløse systemer. Hva er optimal plassering av antenner og hvorfor trenger vi å bruke distro/combinere? Det blir også en gjennomgang av Wireless Workbench 7 – fokus på frekvenskoordinering, overvåking og kontroll.
PS: Skal du delta her trenger du å ta med fulladet laptop (vi har ingen til låns). Mer info kommer.