Friskunst

Grunnskoleelever inntar
kulturhus over hele landet og nye opplevelser, minner og muligheter skapes!

Vi takker Kavlifondet for støtte til dette unike samarbeidet.

Kulturhus, kommunal kulturskole og grunnskole gjorde det
lokale formidlingsprogrammet Friskunst hos Oseana Kunst og Kultursenter i Os til en suksess.

I 2018 ble Friskunst utvidet til et nasjonalt kulturhusprosjekt for formidling av kunst og kultur til grunnskoleelever! Hele landet er representert ved Harstad Kulturhus, Førdehuset, Buen kulturhus og Ørland Kultursenter.

Kulturhuset skal være et hus for alle, uansett alder. Målet med Friskunst Nasjonal er at kulturhusene skal presentere deler av sitt eksisterende innhold til skoleelever, i tillegg til sitt ordinære publikum. Norske kulturhus er utrolig glade for at Kavlifondet ser verdien av å gi barn fagkompetanse i kombinasjon med kunstneriske opplevelser.

Gjennom Friskunst har vi knyttet det profesjonelle kulturlivet
opp mot kunst- og kulturundervisningen i skolen. Elevene får
ta del i kulturhusenes kunstneriske program, samtidig som kulturskolepedagoger utarbeider og gjennomfører et grundig forprosjekt i utvalgte klassetrinn i grunnskolen. Og alt er i tråd med læreplanen.

Samarbeidet med Kavlifondet har gitt de fire utvalgte kulturhusene muligheten til å gjennomføre opptil fem Friskunst-prosjekter hver, i løpet av 2019-2020.

Midlene fra Kavlifondet har bidratt til at over 1500 barn har allerede hatt sitt første møte med et Friskunst prosjekt, innenfor både dans, visuell kunst, musikk og teater.

Friskunst Nasjonal. Her fra Oseana Kunst og Kultursenter i Os.