Rundebord 26.april kl. 11

Hvordan kan den kulturelle sektoren bli sirkulær?

Publisert:

Foto: Unsplash – Goutham Krishna

Bli med på digitalt rundebord #3 om det Nordiske Grønne Veikartet!

Nordens hus på Færøyene har glede av å invitere alle interesserte til tredje samling av totalt fire, onsdag 26. april kl. 11.00.

Bakgrunnen for dette tredje rundebordet, er å belyse tanken om sirkuleritet i de kulturelle institusjonene. 
En sirkulær økonomi er en modell for å produsere og konsumere, hvor vi må fokusere på å dele, leie, gjenbruke, reparere og resirkulere allerede eksisterende materiale og produkter så lenge som mulig. Råmaterialene på jorden minsker, og vi må avslutte den onde sirkelen og tørre tenke nytt og innovativt. Vi må tenke mer sirkulært i hvordan vi planlegger våre utstillinger, arrangement, set design, interiør, hvilke materiale vi bruker etc. Slik at vi kan bidra til å bevare omgivelsene rundt oss.

Hvordan kan et sirkulært tankesett bli adoptert inn i de kulturelle institusjonene? Hvordan kan dette gjøres på best mulig måte? Hvilke økonomiske faktorer vil vi møte på? Hvor tidkrevende vil det bli?

Del gjerne arrangementet med dine kollegaer, ditt nettverk og andre du tror vil være interessert i å delta på dette og/eller de resterende rundebordene! Det arrangeres fire digitale rundebord i løpet av våren (se tidspunkt under). 

For å belyse både utfordringer og muligheter som eksisterer, ønsker vi å høre ulike perspektiver og stemmer ved at dere deler innspill og tanker underveis i samlingen!

Når: Onsdag 26. april kl. 11, norsk tid.
Hvor: Klikk deg inn på lenken øverst i saken.
Språk: Engelsk
Varighet: Omtrent 1 time og 15 minutter. Først blir det introduksjon på 15-20 minutter, og deretter diskusjon med sesjonsdeltakerne i ca 1 time. Det vil også utføres meningsmålinger i løpet av samlingen.

Green Roadmap is a part of the Nordic Council of Ministers’ Sustainable Living programme which promotes new initiatives, ideas, tools, and knowledge that can lead to greener production and consumption of culture in the Nordic region.

The Nordic House in the Faroe Islands is the secretariat for Green Roadmap, which will launch in Summer 2023.

Arkiv