Fagkonferanse: program 2021

Publisert:

1.-2. november 2021 nærmer seg med stormskritt. Snart møtes vi fysisk – både leverandører og kulturhus. Alle til Haugesund!

Hele konferansen bygger på gleden over å kunne treffes, dele og prate sammen. Aldri har vi nemlig hatt hatt så lange og mange pauser, og aldri har vi lagt opp til så mange rundebordsamtaler, speed-meetings eller muligheter for prat med leverandører og bransjekolleger.

Foajeen kl. 10.00-11.00: Minifrokost og leverandørtorg

Vi starter høstens fagkonferanse med frokostsamling. Hell i deg en fersk kopp kaffe og besøk vårt leverandørtorg. Våre leverandørmedlemmer gleder seg masse til å møte dere! Møt disse firmaene:

Hovedscenen kl. 11.00-12.00: Tiden etter pandemien

Ingen kunne vel se for seg alt vi har vært gjennom siden nedstengningen 12. mars 2020. Men nå skal vi ikke dvele ved fortiden, eller prate om fastmonterte seterader. Fokuset i denne samtalen ligger på tiden foran oss.

Vi spør:

 • Hva vil skje med publikum etter pandemien? Vil publikum komme tilbake?
 • Hvilke konsekvenser vil pandemien ha for økonomi og daglig drift?
 • Hva kommer til å skje med produksjonene? 

Innledning ved Haakon Bekeng-Flemmen fra Kulturrådet. Håkon er seniorrådgiver og prosjektleder for «Gjenoppbygging av kultursektoren».

Med oss i panelet: 

 • Karen Sofie Sørensen, daglig leder, Kulturrom
 • Eivind Brydøy, styremedlem i EMA (Europeiske Managent forbund), medlem av NEMAA og kjent for mange av kulturhusene som manager i Artist Vision
 • Wenche Viktorsdatter Paulsen, styreleder Norsk publikumsutvikling, produsent Riksteatret og teatersjef Tigerstadsteatret
 • Tone Toften, daglig leder for Kulturfabrikken Sortland og styremedlem i Norske kulturhus

Moderator: Bjarne Laastad

Bjarne Laastad har jobbet med kulturkommunikasjon i 25 år – de fleste av dem i TV 2 hvor han har vært kommunikasjonsansvarlig for de store underholdningssatsingene.

Foajeen kl. 12.00-13.00: Leverandørtorg og lunsj

Det er tid for lunsj! Bruk gjerne muligheten til å besøke leverandørtorget. Våre leverandørmedlemmer gleder seg masse til å møte dere og har mye nytt å presentere for dere.

Hovedscenen kl. 13.00-13.45: Hvem er ditt publikum? Hvem er de ikke?

Foredrag med Emma Moberg, prosjektleder for Interkultur Kompetansesenter .

I 2019 og 2020 jobbet ti kulturaktører og institusjoner med å gjennomføre publikumsundersøkelser og gruppeintervjuer for å bedre forstå sitt eksisterende og potensielle publikum. Hvilke publikumsgrupper er det de når ut til og hvem klarer de ikke å nå? Hva er barrierer for deltakelse? Hvordan blir man kjent med en helt ny målgruppe?

Prosjektleder Emma Moberg skal fortelle om funnene fra pilotprosjektet. Effektstudiene ble ledet av Interkultur i Drammen kommune i samarbeid med Kulturøkonomiprosjektet i Kulturrådet, Norsk Publikumsutvikling og Wolf Brown.

Leverandørscenen kl. 13.00-13.45: Presentasjon fra Yesplan

Violet Tolpe, sales manager for Yesplan, will talk about how Yesplan helps to collaborate in a way that all team members get the relevant event information at the right time. This includes event information such as working schedules, financial data, technical instructions, booked resources and overview lists.

Presentasjonen holdes på engelsk og holdes på leverandørscenen.

Foajeen kl. 13.45-14.15: Leverandørtorg og pause

Halvtimes pause. Bruk gjerne muligheten til å besøke leverandørtorget.

Hovedscenen kl. 14.15-14.45: Er kulturhus relevante i 2021?

Samtale mellom kulturforsker Georg Arnestad, daglig leder for Kulturrom, Karen Sofie Sørensen og direktør for Stormen Konserthus, Rasmus Adrian. Moderator: Ole Tobias Lindeberg, styreleder Norske kulturhus 

Er kulturhus relevante i 2021? 

Selvsagt er de det, det syns i alle fall vår ikke helt upartiske moderator, direktør for Oseana Kunst- og Kultursenter og styreleder for Norske kulturhus. 

Hva mener kulturforsker Georg Arnestad? I 2012 skrev Arnestad kronikken «Kulturhusvekst utan kontroll». I år publiserte han en utredning om tre store kulturhussatsninger: Stormen i Bodø, Hamar kulturhus og Kimen i Stjørdal. Konklusjon: Husene leverte, i stor grad. Er Arnestad skeptikere  som ble overbevist? 

Karen Sofie Sørensen, daglig leder i Kulturrom er programforpliktet til å heie på «rom for kultur» men hvordan ser hun på kulturhusenes rolle? 

Med oss i panelet har vi også Rasmus Adrian, direktør for Stormen konserthus. Adrian har bakgrunn som produsent, leder og konsulent i danske musikk- og teaterliv. Han kom til Bodø i mai 2020, og er vårt «blikk utenfra». Hva tenker han om den norske kulturhusmodellen?

Leverandørscenen kl. 14.15-14.45: Presentasjon fra Vierlive

Vier.live redefinerte direktestrømming av musikk- og kultur da de startet våren 2020. Siden da har de investert mer enn 10.000 utviklertimer i en norsk kultur-strømmeplattform kalt vier.live. 

Haakon og Tora kommer og skal prate om sine erfaringer fra å selge 60.000 digitale billetter til over 100 ulike land. Hvorfor kan vier.live være en viktig partner for kulturhusene? Presentasjonen holdes av grunder Haakon Mathisen og medgründer Tora Bækkevold.

Pause kl. 14.45-15.00

Kort pause

Hovedscenen kl. 15.00-16.00: Årsmøte i Norske kulturhus

Les agenda og sakspapirer her. For generell informasjon, kikk her.
 

Foajeen kl. 16.00-18.00: Sosial overraskelse presentert av Breakfast!

Endelig kommer det vi har gledet oss aller mest til. Det er to år siden sist vi møttes for pølser, prat og en (voksen) brus. Leverandørmedlem Breakfast gir dere denne godbiten!

Pause kl. 18.00-20.00:

Vi tar dagens lengste pause frem til kunstnerisk innslag klokken 20.00.

Hovedscenen kl. 20.00-20.30: Kunstnerisk innslag

Her er det viktig at alle møter opp i hovedscenen til Festiviteten! Derfra går vi samlet til middag etterpå.

Overraskelse kl. 20.30: Fellesmiddag

Ofte dagens høydepunkt for mange. Det blir deilig middag og det blir prat med nye og gamle kulturhusvenner. Vi lover en skikkelig hyggelig kveld!

Hovedscenen kl. 10.00-11.00: God miljøpraksis fra bygd til by

Julie Forchhammer og Kjetil F. Wevling fra Kulturrom skal holde et fordrag med fokus på Kulturrom sitt nyeste batteriprosjekt. Dette foredraget tar for seg hvordan norsk kulturliv har kvittet seg med hundretusenvis av engangsbatterier. Men også andre historier om god miljøpraksis fra bygd til by.

Julie Forchhammer har tidligere sittet som festivalsjef for Vinjerock. Nå jobber hun i sitt eget firma Klimakultur med et hovedformål om å koble FN’s bærekraftsmål til norsk kulturliv.

Kjetil Wevling holder i fagutviklingen til Kulturrom og har blant annet arbeidet med en kartlegging av engangsbatterier i sceneteknisk bransje. Les mer om prosjektet deres her.

Leverandørscenen kl. 10.00-10.25: Presentasjon fra Soundware

Soundware presenterer i samarbeid med firmaet Nagra! Willy Finstad skal prate om strømmeløsningen “GO Live Event” – en løsning spesialtilpasset for konsert- og kulturhusene. Strømmeløsningen kan gi publikum tilgang til eksklusive konserter, filmer, festivaler – alt strømmet i høy kvalitet uten risiko for hverken kanselleringer eller forsinkelser.

Leverandørscenen kl. 10.30-11.00: Presentasjon fra Peppered

Hi Norway, we are Peppered! Get to know our sustainable and carefree solution which will provide you with the building blocks to build a Premium website with marketing and mailing modules. Come and have a look at what we did for our first Norwegian Peppered user.

Presentasjonen holdes på engelsk.

Foajeen kl. 11.00-11.20: Pause og leverandørtorg

Hell i deg en fersk kopp kaffe og besøk vårt leverandørtorg. Våre leverandørmedlemmer gleder seg masse til å møte dere! For komplett liste over firmaer, se leverandørtorg i program for mandag.

Hovedscenen kl. 11.20-12.00: Rundebordssamtaler del en

Vi legger opp til seks/ syv ulike tema, og du kan velge akkurat det du selv har mest lyst til å delta på. Du rekker ett tema før lunsj og ett tema etter. Obligatorisk å huke av i skjemaet under om du vil delta.

Temaene spenner vidt:

 • Suksesskriterier for drift (moderator: Georg Arnestad, kulturforsker)
 • Miljø (moderator: Julie Forchhammer, tidligere festivalsjef for Vinjerock)
 • Kulturhuspolitikk (moderator: Tone Toften, styremedlem Norske kulturhus og Nina Hodneland, daglig leder i Norske kulturhus)
 • Mangfold og hvordan snakke om det (moderator: Roza Taslimi fra Music Norway)
 • Fagprat med Kulturrom med fokus på batteriprosjektet (moderator: Kjetil F. Wevling fra Kulturrom og Andreas Gilhuus, Bølgen kulturhus)
 • Dypdykk i romakustikk og lydkrav med COWI (NB! Holdes kun før lunsj)
 • Nybygg og rehabilitering – – gode løsninger for formidling med COWI (NB! Holdes kun etter lunsj).

Ønsker du ikke å delta aktivt i rundebordsamtaler holder Breakfast presentasjonen «Digital kunnskapsdugnad» kl. 11.20 på leverandørscenen.

Leverandørscenen kl. 11.20-12.00: Presentasjon fra Breakfast

Breakfast holder Digital kunnskapsdugnad og skal snakke om disse temaene:

 • Markedssjefen anno 2021 – en annonserobot?
 • Vi må være på alle sosiale medier – eller?
 • Hvordan unngå at kulturhuset vårt blir et busstopp for artistenes turnébuss   

Foajeen kl. 12.00-12.45: Lunsj

Pause med lunsj.

Hovedscenen kl. 12.45-13.30: Rundebordssamtaler del to

Vi legger opp til seks / syv ulike tema, og du kan velge akkurat det du selv har mest lyst til å delta på. Du rekker ett tema før lunsj og ett tema etter. Obligatorisk å huke av i skjemaet under om du vil delta.

Temaene spenner vidt:

 • Suksesskriterier for drift (moderator: Georg Arnestad, kulturforsker)
 • Miljø (moderator: Julie Forchhammer, tidligere festivalsjef for Vinjerock)
 • Kulturhuspolitikk (moderator: Tone Toften, styremedlem Norske kulturhus og Nina Hodneland, daglig leder i Norske kulturhus)
 • Mangfold og hvordan snakke om det (moderator: Roza Taslimi fra Music Norway)
 • Fagprat med Kulturrom med fokus på batteriprosjektet (moderator: Kjetil F. Wevling fra Kulturrom og Andreas Gilhuus, Bølgen kulturhus)
 • Dypdykk i romakustikk og lydkrav med COWI (NB! Holdes kun før lunsj)
 • Nybygg og rehabilitering – – gode løsninger for formidling med COWI (NB! Holdes kun etter lunsj).

Ønsker du ikke å delta aktivt i rundebordsamtaler har vi åpen mikrofon på leverandørscenen. Her kan du delta med ett kort innlegg om noe du har på hjertet, eller bare lytte til andre konsert- og kulturhus.

Leverandørscenen kl. 12.45-13.30: Ta mikrofonen!

Vi har ikke sett hverandre på to år! Har du et prosjekt du vil løfte frem for de andre? Er det noe du vil rope ut om? Her kan du delta med ett kort innlegg om noe du har på hjertet.

Vi holder av 3 – 4 minutter på hver deltager, eller kortere! Du kan vise en filmsnutt, lage en presentasjon eller bare formidle muntlig.

Holdes på leverandørscenen. Meld deg på til nina@kulturhus.no

Foajeen kl. 13.30-13.45: Pause

Pause.

Hovedscenen kl. 13.45-15.00: Hvem er kulturhusene egentlig til for? 

Foredrag med Marco Elsafadi:

Kulturhusene skal være for alle – er de det? Oppfattes de egentlig sånn fra utsiden? Og har vi noe å lære av idrettens verden og andre arenaer som har lyktes (bedre?)

Marco Elsafadi (f.1976) er foredragsholder og er opptatt av kraften som oppstår i relasjonen mellom mennesker – på godt og vondt. I 2002 stiftet han organisasjonen New Page som frem til 2011 jobbet med vanskeligstilt ungdom, rusproblematikk, skoleskulk, fritidsproblemer og vold.

Arkiv