Kulturhus

Vil du bli med i kulturhusfamilien?

Norske kulturhus er kulturhusenes interesseorganisasjon. Vi styrker medlemmenes stolthet og kompetanse, og synliggjør kulturhusenes betydning for samfunnet.

Norske kulturhus har 132 medlemmer med til sammen 14,5 millioner besøk årlig. Vår visjon er attraktiv og levende kultur der folk bor. Hver vår og hver høst arrangerer vi store fagkonferanser for medlemmene våre.

Under har vi samlet viktig og nyttig informasjon om hva det vil si å være medlem hos oss. Fastsetting av kontingenter finner du i bunnen av artikkelen.

Hver uke sender vi ut et nyhetsbrev og arrangerer webinarer med innleder annenhver fredag om et dagsaktuelt tema som er gratis for medlemmene. Som medlem har man også tilgang på en ressursportal der vi legger ut blant annet maler på standardkontrakter, vergeskjemaer med mer.

Som medlem i Norske kulturhus får man tilgang til en lukket nettverksgruppe på Facebook, avhengig av hvilket ansvarsområde man har. I disse gruppene oppfordrer vi medlemmene til å bruke hverandre for alt det er verdt. Her er det mye dyktige folk som gjerne bidrar med sine erfaringer!

Gruppe 1: Kun for ledere av kultur- og konserthus i Norge. Her er det gode diskusjoner og informasjonsflyt, både mellom medlemmene, men også informasjon fra Norske kulturhus ut til lederne. Kun for betalte medlemmer i Norske kulturhus.

Gruppe 2: For generelle medlemmer. Denne gruppen er for administrativt ansatte, info-ansatte, produsenter etc. Kun for betalte medlemmer i Norske kulturhus.

Gruppe 3: For teknikere. Denne gruppen er for de som jobber direkte med lyd, lys og teknikk på norske kulturhus. Kun for betalte medlemmer i Norske kulturhus.

Fagkonferanser: en møteplass for hele kulturhusfamilien!

To ganger i året arrangerer vi fagkonferanser for hele kulturhusfamilien! En gang på våren, og en gang på høsten. Her har vi skapt en møteplass der både kulturhus og leverandører samles!

Grunnet koronapandemien har vi våren 2020 og høst 2020 arrangert digitale fagdager. Siste fagdag ble presentert på plattformen Tappin med en liveproduksjon produsert av Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn. Digital fagdag inneholder panelsamtaler om aktuelle temaer, oppdatering fra Norske kulturhus og presentasjoner fra både gamle og nye leverandører. Hele sendingen fra høstens fagdag kan du se i reprise her.

Høsten 2021 klarte vi endelig å samles fysisk! 1.-2. november arrangerte vi fagkonferanse med over 100 kulturhus tilstede! Her møttes både leverandørmedlemmer og konsert- og kulturhus. Vertskap denne gang var Festiviteten Haugesund Konserthus.

For innmelding, eller spørsmål

Daglig leder
Nina Hodneland
Telefon: 93 44 14 71 
E-post: nina@kulturhus.no

Kommunikasjonsrådgiver
Magnus Romslo Lindvik
Telefon: 40 76 16 50
E-post: magnus@kulturhus.no

Fysisk fagkonferanse, høsten 2021 i Haugesund. Foto: Magnus Romslo Lindvik.