Webinar: teknikermangel og batterirevolusjon

Publisert:

Dette fredagswebinaret diskuterer vi teknikermangel og løfter opp praten om engangsbatterier til et mer teknisk nivå. Webinaret er spesielt rettet mot dere teknikere som jobber på kulturhus!

Publisert: 24. november 2021. Foto: Magnus Lindvik

Under fredagens webinar (26.11) med Kulturrom skal vi diskutere to områder som er særdeles aktuelle for dere: teknisk kompetanseflukt og bærekraftige løsninger for kultusektoren. Ikke bare er dette relevante temaer for ledere på husene, men også for de av dere som er sceneteknisk personale.

Webinaret holdes av Kjetil F. Wevling fra Kulturrom og varer fra kl. 09 til 10.

Vi står midt oppi en bemanningskrise og de fleste har nå store utfordringer med å skaffe nok teknikere med rett kompetanse. Hvilke konsekvenser får dette for kulturhusene fremover, og hvordan kan vi sørge for tilstrekkelig rekruttering til yrker uten formelle utdanninger til å levere en jevn strøm av kvalifisert personell?

I tillegg til utfordringer med bemanning, så tar vi opp igjen tråden med bruken av engangsbatterier versus oppladbare batterier. Dette ble diskutert i en egen bolk under konferansen vår i Haugesund, men denne gang ønsker vi å henvende oss mot dere teknikere som jobber på konsert- og kulturhus.

Et ganske enkelt og effektivt tiltak vi kan gjennomføre allerede nå er å gå over til oppladbare batterier. Sceneteknisk bransje bruker i dag anslagsvis opp mot en million engangsbatterier årlig, så den samlede miljøgevinsten vil være veldig stor. Men hva sier egentlig forskningen og hvilke hensiktsmessige løsninger finnes i dag for oppladbare systemer?

PS! Du må registrere deg via knappen over for å få tilgang til fredagens webinar. Strømmelenke sendes til registrert e-post umiddelbart etter registrering.

Arkiv