Fagkonferanse: program

1.-2. november nærmer seg med stormskritt. Snart møtes vi fysisk, både leverandører og kulturhus. Alle til Haugesund!

Hele konferansen bygger på gleden over å kunne treffes, dele og prate sammen. Aldri har vi nemlig hatt hatt så lange og mange pauser, og aldri har vi lagt opp til så mange rundebordsamtaler, speed-meetings eller muligheter for prat med leverandører og bransjekolleger.

Søndag 31.oktober: Fellesmiddag kl. 19.00 på hotellet

Vi samles til fellesmiddag klokken 19.00 for alle som kommer opp på dagen før selve konferansen. Middagen blir servert på hotellet deres, Scandic Haugesund.

Foajeen kl. 10.00-11.00: Minifrokost og leverandørtorg

Vi starter høstens fagkonferanse med frokostsamling. Hell i deg en fersk kopp kaffe og besøk vårt leverandørtorg. Våre leverandørmedlemmer gleder seg masse til å møte dere! Møt følgene firmaer:

Hovedscenen kl. 11.00-12.00: Tiden etter pandemien

Ingen skulle se for seg alt vi har vært gjennom siden nedstengningen 12. mars 2020. Men nå skal vi ikke dvele ved fortiden, eller prate om fastmonterte seterader. Fokuset i denne samtalen ligger på tiden foran oss. Vi spør:

  • Hva vil skje med publikum etter pandemien? Uteblir publikum, eller ikke?
  • Hvordan vil økonomi og daglig drift påvirkes?
  • Hva kommer til å skje med produksjonene? 

Med oss får vi blant annet representanter for Kulturrådet, Kulturrom, NPU, NEMAA og selvsagt kulturhuse.   

Moderator: kommer.

Foajeen kl. 12.00-13.00: Leverandørtorg og lunsj

Det er tid for lunsj! Bruk gjerne muligheten til å besøke leverandørtorget. Våre leverandørmedlemmer gleder seg masse til å møte dere og har mye nytt å presentere for dere.

Hovedscenen kl. 13.00-13.45: Hvem er ditt publikum? Hvem er de ikke?

I 2019 og 2020 jobbet ti kulturaktører og institusjoner med å gjennomføre publikumsundersøkelser og gruppeintervjuer for å bedre forstå sitt eksisterende og potensielle publikum. Hvilke publikumsgrupper er det de når ut til og hvem klarer de ikke å nå? Hva er barrierer for deltakelse? Hvordan blir man kjent med en helt ny målgruppe?

Prosjektleder for Interkultur Kompetansesenter Emma Moberg forteller om funnene fra pilotprosjektet. Effektstudiene ble ledet av Interkultur i Drammen kommune i samarbeid med Kulturøkonomiprosjektet i Kulturrådet, Norsk Publikumsutvikling og Wolf Brown.

Leverandørscenen kl. 13.00-13.45: Presentasjon fra Yesplan

«Violet Tolpe, sales manager for Yesplan, will talk about how Yesplan helps to collaborate in a way that all team members get the relevant event information at the right time. This includes event information such as working schedules, financial data, technical instructions, booked resources and overview lists».

Presentasjonen holdes på engelsk og holdes på leverandørscenen.

Foajeen kl. 13.45-14.15: Leverandørtorg og pause

Halvtimes pause. Bruk gjerne muligheten til å besøke leverandørtorget.

Hovedscenen kl. 14.15-14.45: Er kulturhus relevante i 2021?

Samtale mellom kulturforsker Georg Arnestad, daglig leder for Kulturrom, Karen Sofie Sørensen og direktør for Stormen Konserthus, Rasmus Adrian.

Moderator: TBA. Mer info kommer.

Leverandørscenen kl. 14.15-14.45: Presentasjon fra Vierlive

«Vier.live redefinerte direktestrømming av musikk- og kultur da de startet våren 2020. Siden da har de investert mer enn 10.000 utviklertimer i en norsk kultur-strømmeplattform kalt vier.live. 

Haakon og Tora kommer og skal prate om sine erfaringer fra å selge 60.000 digitale billetter til over 100 ulike land. Hvorfor kan vier.live være en viktig partner for kulturhusene?» Presentasjonen holdes av grunder Haakon Mathisen og medgründer Tora Bækkevold.

Pause kl. 14.45-15.00

Kort pause

Hovedscenen kl. 15.00-16.00: Årsmøte i Norske kulturhus

Les agenda og sakspapirer her. For generell informasjon, kikk her.
 

Foajeen kl. 16.00-18.00: NEMAA. Møt agentene en-til-en

Vi legger opp til en-til-en samtaler med agentene fra NEMAA. På hvilken måte kan vi nå best samarbeide fremover? Hvilke utfordringer har vi nå som samfunnet har gjenåpnet? Påmelding og navn på byråer kommer.

Foajeen kl. 16.00-18.00: Sosial overraskelse presentert av Breakfast!

Endelig kommer det vi har gledet oss aller mest til. Det er to år siden sist vi møttes for pølser, prat og en (voksen) brus. Leverandørmedlem Breakfast gir dere denne godbiten!

Pause kl. 18.00-20.00:

Vi tar dagens lengste pause frem til kunstnerisk innslag klokken 20.00.

Hovedscenen kl. 20.00-20.30: Kunstnerisk innslag

Viktig at alle møter opp i hovedscenen til Festiviteten! Derfra går vi samlet til middag etterpå.

Overraskelse kl. 20.30: Fellesmiddag

Ofte dagens høydepunkt for mange. Vi kan ikke bare drive med faglig påfyll! Det blir deilig middag, kultuhusbandet spiller for oss og det blir prat med nye og gamle kulturhusvenner. Vi lover en fabelaktig kveld!

Hovedscenen kl. 10.00-11.00: God miljøpraksis fra bygd til by med Julie Forchhammer og Kjetil F. Wevling fra Kulturrom

Et foredrag om hvordan norsk kulturliv har kvittet seg med hundretusenvis av engangsbatterier. Og andre historier om god miljøpraksis fra bygd til by.

Om foredragsholderne: Julie Forchhammer har de siste årene vært festivalsjef for Vinjerock. Nå jobber hun i sitt eget firma Klimakultur med et hovedformål om å koble FN’s bærekraftsmål til norsk kulturliv.

Kjetil Wevling holder i fagutviklingen til Kulturrom og har blant annet arbeidet med en kartlegging av engangsbatterier i sceneteknisk bransje. Les mer om prosjektet deres her.

Leverandørscenen kl. 10.00-10.25: Presentasjon fra Soundware

«Soundware i samarbeid med firmaet Nagra! Willy Finstad presenterer strømmeløsningen “GO Live Event” – en løsning spesialtilpasset for konsert- og kulturhusene. Dette er på mange måter en “Netflix-løsning” og skal sikre publikum tilgang til eksklusive konserter, filmer, festivaler – alt strømmet i høy kvalitet uten risiko for hverken kanselleringer eller forsinkelser». 

Presentasjonen holdes på leverandørscenen.

Leverandørscenen kl. 10.30-11.00: Presentasjon fra Peppered

«Hi Norway, we are Peppered! Get to know our sustainable and carefree solution which will provide you with the building blocks to build a Premium website with marketing and mailing modules. Come and have a look at what we did for our first Norwegian Peppered user».

Presentasjonen holdes på engelsk og holdes på leverandørscenen.

Foajeen kl. 11.00-11.20: Pause og leverandørtorg

Hovedscenen kl. 11.20-12.00: Rundebordssamtaler med moderatorer

Vi legger opp til ulike tema, og du kan velge akkurat det du selv har mest lyst til å delta på. Du rekker ett tema før lunsj og ett tema etter. Programmet oppdateres etter hvert med tema. Informasjon om påmelding sendes til alle deltagere i forkant av fagkonferansen.

Ønsker du ikke å delta aktivt i rundebordsamtaler har vi «Digital dugnad 2021» på leverandørscenen, presentert av Breakfast. I tillegg vil Kulturrom være tilstede på leverandørtorg for veiledning og hjelp til søknader.

Leverandørscenen kl. 11.20-12.00: Presentasjon fra Breakfast

Breakfast holder foredraget «Digital dugnad 2021». På leverandørscenen.

Foajeen kl. 12.00-12.45: Lunsj

Pause med lunsj.

Hovedscenen kl. 12.45-13.30: Rundebordssamtaler med moderatorer

Vi legger opp til ulike tema, og du kan velge akkurat det du selv har mest lyst til å delta på. Du rekker ett tema før lunsj og ett tema etter. Programmet oppdateres etter hvert med tema. Informasjon om påmelding sendes alle deltagere i forkant av fagkonferansen.

Ønsker du ikke å delta aktivt i rundebordsamtaler har vi åpen mikrofon på leverandørscenen. Her kan du delta med ett kort innlegg om noe du har på hjertet, eller bare lytte til andre konsert- og kulturhus.

Leverandørscenen kl. 12.45-13.30: Ta mikrofonen!

Vi har ikke sett hverandre på to år! Har du et prosjekt du vil løfte frem for de andre? Er det noe du vil «rope ut om»? Her kan du delta med ett kort innlegg om noe du har på hjertet.

Vi holder av 3 – 4 minutter på hver deltager, eller kortere! Du kan vise en filmsnutt, lage en presentasjon eller bare formidle muntlig.

Holdes på leverandørscenen. Meld deg på til nina@kulturhus.no

Foajeen kl. 13.30-13.45: Pause

Pause.

Hovedscenen kl. 13.45-15.00: Foredrag med Marco Elsafadi: Hvem er kulturhusene egentlig til for? 

Kulturhusene skal være for alle – er de det? Oppfattes de egentlig sånn fra utsiden? Og har vi noe å lære av idrettens verden og andre arenaer som har lyktes (bedre?)

Marco Elsafadi (f.1976) er foredragsholder og er opptatt av kraften som oppstår i relasjonen mellom mennesker – på godt og vondt. I 2002 stiftet han organisasjonen New Page som frem til 2011 jobbet med vanskeligstilt ungdom, rusproblematikk, skoleskulk, fritidsproblemer og vold.

Arkiv