For teknikere: programguide for årets fagkonferanse

Publisert:

Les vår raske veiviser for teknikere som skal til Sandefjord!

Velkommen til fagkonferansen 17.-18. september 2024 på Hjertnes kulturhus, Sandefjord. Vi minner om at sosialt innhold, lunsj og alle pauser finnes i hovedprogram som er tilgjengelig via knappen under. Merk at dette er våre anbefalinger til dere og kun utdrag fra selve hovedprogrammet.

For å lese om de ulike programpostene: klikk på pil ► for å få utvidet tekst.

10.00-11.15: Hjertnes – Åpning & panelsamtale

Vi åpner årets fagkonferanse med info og utvidet paneldebatt!

Daglig leder Nina Hodneland ønsker velkommen til årets konferanse. Deretter følger konferansens første panelsamtale som ledes av moderator Marte Bjerke. Navn på deltakere slippes her i forkant av konferansen.

10.00-11.15: Leverandørscenen – GreenGo med Creative Technology

Leverandørinnhold: Visste du at kommunikasjonssystemet fra GreenGo tar miljøansvar gjennom gjenbruk?

Foredragsholder: Jarle Kvalsund.

GreenGo kan håndtere dine gamle partylinesystemer og walkietalkie løsninger, noe som gjør at dere kan tenke på utvidelse, fremfor å måtte skifte alle enheter og funksjoner. GreenGo har både kablede og trådløse systemer, og man kan også implementere brukere på mobiltelefon. Systemet kan hente inn programlyd, men kan også brukes til å sende ut lyd til talevarslingssystemer. Det finnes mange produkter, funksjoner og løsninger som gjør at systemet fra GreenGo kan skreddersys til ditt hus og deres behov!

Jarle Kvalsund tar dere gjennom en del av de sentrale produktene og funksjonene, og viser dere hvordan dette enkelt settes opp i GreenGos egen programvare. PS: Skal du delta her trenger du å ta med fulladet laptop (vi har ingen til låns). Mer info om systemet finner du her.

11.30-12.15: Harmonie – Advance

Velkommen til samtale om advance!

Mer info kommer.

13.00-16.00: Harmonie – Kurs i kreativt nettverk

I samarbeid med Kulturrom kan du nå lære deg kreativt bruk av nettverk: teknologien bak landets største pop-produksjoner!

Foredragsholdere: Jonas Barsten og Johan Kristian Berntsen. Les mer her

16.30-18.00: Foajeen – Teknisk omvisning på huset!

Bli med i kulissene bak Hjertnes kulturhus! Krever påmelding via lenken under.

Dette er en ordentlig godbit for alle som er teknisk interesserte. Meld deg på her.

Velkommen til dag to av årets fagkonferanse! Merk at dette kun er våre anbefalinger for teknisk ansatte og kun er utdrag fra selve hovedprogrammet.

09.00-09.45: Harmonie – Lamper og støy med Kultursupport

Kan det bli for mye lyd i ei lampe? Når går støyen fra bevegelige lamper utover det kunstneriske uttrykket?

Foredragsholder: Ragnar Horntvedt.

I planleggingen av nye kultursaler – og ved oppgradering av eksisterende bygg, er det mye som må hensyntas. Moderne løsninger kan komme i konflikt med hverandre. Lamper som skaper for mye støy er et veldig aktuelt område som vi ønsker å belyse, og ikke minst se på mulige løsninger.

KULTURSUPPORT AS har levert tekniske tjenester til alle slags kulturarrangementer siden 1997. Virksomheten er delt i to hoveddeler: utleie med eller uten teknisk bemanning, og salg av utstyr. Kultursupport forhandler blant annet kvalitetslamper fra den tyske produsenten JB-Lighting, og er leverandør til mange av landets kulturhus og nasjonale scener.

RAGNAR HORNTVEDT er daglig leder og lysdesigner i Kultursupport AS. Han har over 40 års erfaring fra den tekniske siden av kulturlivet, og har vært innom veldig mange av landets kulturhus og arenaer. Ragnar har jobbet med både teater og musikaler, og er en ettertraktet lysdesigner til både forestillinger i sal og utendørs spel.

09.00-09.45: Sal 2 – Lydnivåer fra konserter med COWI og Kulturrom

Resultater og hovedfunn fra kartlegging av lydnivå fra konserter på norske scener.

Foredragsholdere: Jan Olav Owren fra COWI og Richard Myklebust fra Kulturrom.

Det er et økende fokus internasjonalt på hørselskader, og flere land har allerede innført lovverk for å begrense lydnivåer på konserter. Verdens Helseorganisasjon har laget en veileder med tittel «Global standard for safe listening venues and events». Vi i Norge sitter på et unikt datasett etter at Kulturrom har gitt tilskudd til lydloggingsutstyr på over 100 scener. Resultatene fra behandlingen av dette datasettet har bl.a. blitt inkludert i arbeidet med veilederen. I dette foredraget gjennomgår Richard og Jan Olav lydlogging-prosjektet og hovedfunnene.

10.00-10.45: Harmonie – Trådløse løsninger for assistert lytting med Benum

Ny standard for assistert lytting på trappene?

Foredragsholder: Daniel Glaister.

Hvorfor teleslyngen er på vei ut, hvilke alternativer finnes, hva passer de til og hva er rett rundt hjørnet. Auracast™ kringkastingslyd er en ny Bluetooth®-funksjon med lang rekkevidde som kan sendes til alle mottakere innenfor dekningsområdet samtidig, og blir den nye standarden framover. For kultursaler vil dette være en kostnadseffektiv og brukervennlig løsning som også gjør at brukerne i mindre grad skiller seg ut fra mengden.

10.00-11.00: Sal 2 – Høyttalerteknologi med Rubicon

De siste års utvikling innen høyttalerteknologi

Foredragsholder: Petter Norby.

Vi ser på høyttaler elementer som med ny teknologi mekanisk besørger korrekt fase på lyden – med høyere output, lavere vekt og forvrengning. Er det mulig å få hele vokalens frekvensområde fra samme element? Der noen produsenter velger å løse/reparere lyden med DSP (Digital Signal Processing)
er det enkle helt klart det beste. Vi viser dere teknologien på skjerm og prater oss gjennom faget – og avslutter med å høre og se på eksempler fra BMS / Coda Audio.

11.00-13.00: Sal 3 – Trådløse systemer med Benum

Hvordan få ditt trådløse mikrofonsystem til å fungerer optimalt?

Foredragsholder: Jon Sveinall.

Vi tar en gjennomgang i praktisk bruk av trådløse systemer. Hva er optimal plassering av antenner og hvorfor trenger vi å bruke distro/combinere? Det blir også en gjennomgang av Wireless Workbench 7 – fokus på frekvenskoordinering, overvåking og kontroll.

PS: Skal du delta her trenger du å ta med fulladet laptop (vi har ingen til låns). Mer info kommer.

11.00-11.45: Hjertnes – TDE salslys med Creative Technology

Hva skal vi tenke på når vi bytter til nytt LED salslys?

Foredragsholder: Kim Hughes, Creative Technology.

Går dere med planer om å skifte ut dagens salslys? Hva er viktig å tenke på når man skal skifte til LED? Finnes det løsninger som kan gjenbruke noe av dagens kablinger, armaturer eller styringer? Hvilke egenskaper er viktig fra en LED kilde som skal brukes i en kultursal? Vi ser på løsningen som Hjertnes valgte ved oppgradering i sin sal.

Arkiv